Kyllä, sinulla on vihollisia

Joku Something Awful -foorumilla onnistui erittäin hyvin tiivistämään erään asian joka jää monesti huomaamatta, koska sitä ei tuoda julkisessa keskustelussa esiin syistä mihin palaan myöhemmin.

enemies

Miksi niin perustavanlaatuinen asia kuin se, että yhteiskunnassa eri luokkien välillä on vastakkaisia intressejä, jää niin monesti huomioimatta? Ylläolevassa tekstinpätkässä se mainitaan: liberaalit vihaa ajatusta siitä, ettei yhteiskunta olisi harmoninen. Puhutaan myös monesti siitä miten talouskasvu hyödyttää kaikkia, mutta moni myös kokee asian niin, että vaikka Helsingin Sanomat kirjoittaa talouskasvusta, se ei näy missään.

Siinä köyhälistöpositiossa missä itse olen, yhtään mikään talouskasvu ei ole koskaan hyödyttänyt minua lainkaan. Ei ole tullut työpaikkoja eikä varaa asuntoon. Samaan aikaan näen miten kotiseuduille pykätään aina vaan isompia omakotitaloja joiden pihoilla on aina suurempia autoja. Kaivopuistonrantaan ilmestyy uusia hienoja terasseja, joilla voi istua auringossa ja juoda yhdeksän euron kuoharilasillisia, yllään kevyt merellinen neule ja vaaleat chinot. Jollakulla täällä menee todella hyvin, mutta kenen kustannuksella? Kerrotaan että täällä on nousukausi, mutta miksei minulla ole siltikään töitä eikä ylipäätään mitään toivoa tulevaisuudesta? Miksei työväenluokan palkat nouse, vaikka pörssiyhtiöt maksaa valtavia osinkoja omistajilleen.

Koko poliittinen luokka on koulutettu siihen ajatukseen, että ainoa tärkeä asia on talous, ja sen lait ovat jumalansanaa jota ei saa kyseenalaistaa. Ainoa joka tästä yhteiskunnasta ja sen jamasta todellisuudessa hyötyy on hyvin kapea sektori ihmisiä. Sijoittajat, pääomalla eläjät, rikkaat perijät, bisnesnilkit jotka rakentavat imperiuminsa poliittisilla kontakteillaan (terveisiä Wahlroosille) ja sen sellainen roskaväki. Siinä sivussa pienemmät rahat pääsee käärimään konsultit ja muut bisnespöhisijät niinkuin Jari Sarasvuo.

Oikeistoliberaalit köyhyystutkijat eivät koskaan sano sitä, koska eivät voi, mutta se on se segmentti väestöä, joka on köyhän ja työväenluokan vihollinen. Se on se luokka, joka elää pelkästään riistosta, joka tapahtuu aina jonkun muun kustannuksella.

Eikä niiden ihmisten kanssa voi edes keskustella siitä, että yhteiskunta kaipaisi muutosta. Tasan sillä hetkellä, kun ehdottaa ainoaa todellista lääkettä epäoikeudenmukaisuudelle, tulon- ja omaisuudenjakoa uusiksi, alkaa kirkuminen: kyllähän minä olen ansainnut itse omaisuuteni.  Mitä ne ihmiset eivät ole koskaan tehneet edes: raha tulee rahan luo ja harva voi omilla käsillään tehdä työtä mistä maksetaan miljoonia.

Puoluevasemmistollakin puuttuu täysin selkäranka tämän asian suhteen, koska vastakkainasettelu on niin kammottava ajatus ja pahoittaa rikkaiden ihmisten mielet.

 

vatsakkainasettelu.jpg
Minusta tuntuu että tämä mies valehtelee.

Mitä rikkaiden ihmisten mielensäpahoittamiseen tulee, onneksi sentään omistavalla luokalla on kesy sylikoira Tuukka Temonen, joka tekee huonoja elokuvia joiden ainoa tarkoitus on silitellä egoja. Sitä on hyvä katsella hyvätuloisessa seurassa, ja leikkiä että on todellisuudessa ansainnut asemansa.

valmentaja.jpg
Tuukka Temonen ei osaa mitään
Kyllä, sinulla on vihollisia

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s