Miten tiedottaa itsensä raastupaan: Yle ja Sanna Ukkola

Lyhyt päivitys Sanna Ukkolan Erikeepergatesta. Yle oli nyt saanut oman tiedotteensa ulos ja no, se on vähän niinkuin erikoinen.

ukkola5.PNG
Täältä löytyy.

Onhan se tosiaan hienoa että työnantaja tukee työntekijää häirintätapauksissa, mutta mitä aiemmassa blogauksessani mainitsin, niin tiedotuslinja jossa Hannula yhä esitetään häirikkönä tai jonkinlaisena ahdistelijana on paitsi journalistin eettisten ohjeiden vastainen, myös mahdollisesti Hannulan kunniaa loukkaava, olosuhteet huomioonottaen.

journo.PNG
Journalistin ohjeista.

Ukkolan on annettu käyttää Ylen uutissivuja oman kantansa esittämiseen, mikä on lievästi sanoen outoa, ottaen huomioon että tässä on käynnissä jonkinlainen ajojahti jossa vastakkain on yksi ehdottomasti tunnetuimmista suomalaisista toimittajista ja joku satunnainen tyyppi jostain Pohjanmaalta tai mistä hän nyt olikaan.

Minua kiinnostaisi nähdä miten käy jos Hannula päättää tehdä asiasta rikosilmoituksen. Harvoin sitä kuitenkaan valtakunnanmediassa ketään leimataan häiriköksi noin vain ja näin ohuin perustein. Ilmassa on suuren urheilujuhlan tuntua, suorastaan.

ukkola again.jpg
Ammattitoimittaja ei taida käyttää näitä sanoja ihan sattumalta tässä yhteydessä?

Tosiaan, sekä Ukkola itse että Pihlajanmäki mainitsevat tämän keissin samassa yhteydessä uhkailun ja jopa tappouhkauksien kanssa. Voisi sanoa että näitä asioita ei tässä kontekstissa voi olla assosioimatta Hannulan persoonaan.

PS: Pihlajanmäenkin viittaus siihen että Ukkola on toiminut poliisin ohjeiden mukaisesti on sangen outoa, koska poliisin kannan mukaan tällaista ohjetta ei ole olemassakaan.

Advertisements
Miten tiedottaa itsensä raastupaan: Yle ja Sanna Ukkola

8 thoughts on “Miten tiedottaa itsensä raastupaan: Yle ja Sanna Ukkola

 1. Riikka Söyring says:

  Erikoista on sekin, että asiakkaspalautteen — eri variaatioina sitä tulee toimittajille aina — kokemus so. miten toimittaja on saamansa palautteen kokenut hoidetaan tälla tavalla julkisesti työnantajaa (Ylen arvovallasta en sano mitään) hyväksi käyttäen.
  “Interaktiivisuus” hyväksytään massamediassa ilmeisesti vain jos suuntautuu ylhäältä alas?

  Like

 2. kalevi says:

  Yle jatkaa tapahtumien kehystämistä työsuojeluasiaksi:

  https://yle.fi/aihe/artikkeli/2017/10/10/toimittajan-kokemus-hairinnasta-ja-sen-seuraukset-muistuttavat-tuen-tarpeesta

  Kiinnitin huomiota myös tähän: “Itselleni on tätä kirjoittaessa vielä epäselvää, on, [sic] missä yhteydessä ja milloin poliisi on neuvonut Ukkolaa.”

  Jos lukee tarkkaan Ukkolan vastinetta Image-lehden juttuun, niin näyttää siltä, ettei hän välttämättä konsultoinutkaan poliisia ja Ylen turvallisuusihmisiä Hannulan twiittien jälkeen, vaan ennen niitä ja syistä, jotka eivät liity mitenkään Hannulaan. Juttu rakentuu kuitenkin sillä tavalla ovelasti, että sen pikainen lukeminen saattaa hyvinkin jättää vaikutelman, että poliisia ja turvallisuusasiantuntijoita tarvittiin nimenomaan noiden twiittien takia, ja tällaisen väärinkäsityksen tuottaminen näyttäisi olevan tarkoituksellista. Toivotun vaikutelman kannalta on hyödyllistä toistella sanoja poliisi ja turvallisuus yhdessä Hannulan nimen kanssa, vaikka ne eivät varsinaisesti liittyisikään toisiinsa.

  Like

 3. Jussi says:

  YLEn juristeilla on meidän veronmaksajien rahoilla rajattomat resurssit puolustaa Ukkolaa.

  Ruben oli minusta paljon parempi juontaja.

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s