Kirkko ja kaupunki vähättelemässä seksuaaliahdistelusyytteitä

Sisältövaroitus: käsittelee seksuaalisen ahdistelun ja seksuaalisen hyväksikäytön vähättelyä.

En yleensä lue Kirkko ja kaupunki -lehteä mutta nyt satuin bongaamaan lehden pääkirjoituksen Twitteristä. Sanoisin että puhtaassa omituisuudessaan tämä päihittää jopa Kari “Napakymppi” Salmisen kolumnit Turun Sanomien pääkirjoitussivulta.

Tiivistettynä: tuomiokapitulille on tehty valitus papin tekemästä seksuaalisesta ahdistelusta ja seksuaalisesta hyväksikäytöstä, sekä erikseen myös valitus Teemu Laajasalosta, joka olisi valituksen mukaan neuvonut tästä syytettyä. Pääkirjoitus vihjailee että kyseessä olisi ollut jonkinlainen yritys vaikuttaa piispanvaaleihin.

k&k.PNG

Pääkirjoitus yrittää kiemurrella sen kanssa enemmänkin että tällaisethan valitukset pitäisi ottaa tosissaan, ilmoitus pitäisi tehdä poliisille koska poliisi on neutraali osapuoli, mutta tämä vaikuttaa kaikki melkoisen ulkokultaiselta, kun toisaalla pääkirjoituksessa sanotaan että ajoitus näyttää harkitulta.

Minulla itselläni herää enemmän kysymys, että voiko Helsingin seurakunnissa jatkossa tapahtuvista ahdistelutapauksista tehdä valituksia, ilman että Kirkko ja kaupunki käyttää niiden valitusten ajankohtaa oman agendansa ajamiseen. Tai ilman että Kirkko ja kaupunki aika suoraan antaa ymmärtää että heidän mielestään valituksissa ei ole mitään pohjaa.

Noin niinkuin lähtökohtaisesti, minkä tahansa ahdistelun uhrilla on oikeus valita juuri se toimintamalli jonka haluaa valita, ja jos joku ei halua poliisille mennä, hänellä on täysi oikeus valita olla menemättä. Tätä ei pitäisi kirkollislehden pääkirjoituksessa kyseenalaistaa eikä käyttää jonkinlaisena kirkon sisäpolitiikan lyömäaseena.

Kirkko ja kaupunki on aiemmin julkaissut tällaisen inkoherentin artikkelin itse kantelusta. Voitte ihan itse miettiä näyttääkö nyt kirkko organisaatiolta, jossa ahdisteluun puututaan.

 

Advertisements
Kirkko ja kaupunki vähättelemässä seksuaaliahdistelusyytteitä

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s