Paskaduunit ja miksi kannattaisi olla sulatolla töissä eikä ravintola Juuressa

Tänään on taas koettu syytä antaa jollekin ravintoloitsijalle palstatilaa koska termi “paskaduunit” loukkaa ravintoloitsijaa. Sillähän ei tunnu olevan väliä että ravintoloitsija ei termiä tunne ja käyttää sitä päin mäntyä.

paskaduunit.PNG

Björs jotenkin kuvittelee että tiskarin hommaa pidetään paskahomman koska se on raskasta ja paskaista. Mutta niin on terässulattohommatkin, ja niitä ei sanota paskaduuneiksi. Miksi?

Koska terässulatolla tyypit saa kunnollista palkkaa ja kiinteät työajat. 

Ravintola-alalla suurelle osalle tarjotaan työt vuokrafirmojen kautta, nollasopimuksilla ja hyvin vaihtelevilla työajoilla. Lisäksi palkat on matalat työn raskauteen nähden. Paskatyön kriteeri onkin että se on työ, joka ei tuo ihmiselle elämään vakautta, turvallisutta tai rahaa. Tuossa City-lehden artikkelissa sanotaankin olennainen:  ravintoloitsijat, miksi ylipäätään pyöritätte paikkojanne, jos niissä ei pystytä maksamaan kohtuullista palkkaa?

Jos ravintola-alalle ei saada väkeä, niinkuin tilanne on, se johtuu siitä että työnantajat eivät maksa tarpeeksi tai tarjoa työtä tarpeeksi hyvillä ehdoilla. Se on niinkuin se miten vapaa markkina-talous toimii. Ei se voi nyt niin mennä että ravintoloitsijoiden urat on jotain harrastusprojekteja, joita muiden ihmisten pitäisi tukea. Laittakaa bisnekset kuntoon tai kaatukaa.

Ja lässyttäkää lehdille vähemmän siitä että arvostatte tiskarianne. Jos arvostatte sitä niin paljon, niin miksette maksa jokaiselle työntekijälle yhtä suurta palkkaa?

Advertisements
Paskaduunit ja miksi kannattaisi olla sulatolla töissä eikä ravintola Juuressa

2 thoughts on “Paskaduunit ja miksi kannattaisi olla sulatolla töissä eikä ravintola Juuressa

  1. Tää onkin mun mielestä mielenkiintoista, että aina ollaan huutamassa markkinavoimia apuun kun jotain pitäisi vaikka yksityistää. Mutta kun markkinavoimat toimii yrittäjää vastaan, kuten silloin kun jengi ei halua tulla töihin paskalla palkalla ja ehdoilla, niin sitten pitäisikin löytyä sitä yhteishenkeä laiskoista duunareista.

    Like

  2. Ossi Kakko says:

    Yhteisöllinen yhteistyöpohja pitäisi olla kunnossa ennen kuin minkäänlaista toimintaa harjoitetaan.
    Tämän järjestäminen jälkikäteen ei yleensä ole mahdollista, joten turha siinä on itse aiheutetusta ongelmasta valittaa. Kukaan ei ole pakottanut ketään suostumaan ravintolayrittäjäksi tilanteessa jossa se ei yksinkertaisesti ole käytännössä mahdollista ja tällainen suostumus ei lopultakaan ole kenenkään muun vika kuin siihen suostuneen. Syyttämällä muita ihminen kuitenkin ainoastaan luopuu omasta vastuustaan asiansa osalta.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s