Säännöt on sinulle, ei meille

Palaan tähän teemaan koska miksipä ei, pyhäpäivä ja kaikkea eikä tässä nyt parempaakaan tekemistä juuri ole.

Vilkaistaan taas noita kommentteja mitä sain vastaukseksi siihen kun totesin että eipä juuri autojen polttamisen kiinnosta, kun ei minulla ole varaa autoon.

autot palaa uli uli 1

Tässä tuntuisiva olevan jonkinlainen tekopyhä epätasapaino. Nämä vertauksen turvapaikkaan ja sosiaaliturvaan on äärimmäisen teennäisiä sinänsä mutta ne paljastaa jotain.

Ihmiset jotka eniten menee tilttiin kun mielenosoituksessa menee ikkuna rikki tai se Peugeot palaa kadulla, ne ei ole varsinaisesti ne ihmiset jotka on ensimmäisiä puolustamassa tasa-arvoa, jos puhutaan vaikka meikäläisen kaltaisen köyhän oikeuksista, tai turvapaikanhakijan oikeudesta turvapaikkaan. Enemmän nämä tyypit aina asemoivat itsensä omistavan luokan taakse jatkuvasti, niinkuin luulisivat kuuluvansa siihen.

Kun poliitikot laukoo sellaista kuin että “emme voi olla koko maailman sosiaalitoimisto” syynä evätä sotaa pakenevilta turvapaikka, niin siinä lienee huomattavasti suurempi väliinpitämättämyyden aste kuin siinä että minä en välitä jonkun satunnaisen hampurilaisen autosta. Enkä minä edes osaa laskea että montako kertaa toimeentulon ongelmiin on kuullut tuonkaltaisilta oikeistolaisilta “mee töihin” vaikka lähestulkoon mistään muusta en olekaan kausittain puhunut kuin siitä että haen töitä mutta niitä vaan ei ole.

uli uli 2
Höh, en mä välittäisi koska mä olisin kuollut? Millainen kysymys tuo nyt on?

Ja niin edelleen ja niin edelleen. Saatan olla hieman väliinpitämätön mutta ainakin argumenttini on paremmat kuin nämä.

Ei tästä kommentistani valittavilla varsinaisesti tunnu mitään suurta solidaarisuutta kanssaihmiselle löytyvän, mutta sehän olikin arvattavissa. Siksi minulla ei ole mitään erityisen suurta kiinnostusta tuomita autojen polttamista koska ei nämä tyypit tule koskaan minun oikeuksiani puolustamaan.

Säännöt sen suhteen mitä saa sanoa koskee heidän mielestään lähinnä muita, ei heitä itseään.

 

Advertisements
Säännöt on sinulle, ei meille

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s