Sillä solidaarisuuttahan sedille Suomessa tarvitaan

niljaisuus.jpg
“Älkää sanoko mua Jätteri Perviseksi”

Eli näitä juttuja missä kommentoin jotain sosiaalisessa mediassa tapahtuvaa. Itse asiaa ei tarvitse sen enempää kommentoida, koska on ilmiselvää että Petteri Järvinen on toiminut vastenmielisesti ja väärin salakuvatessaan toista ihmistä lentokoneessa, vielä tätä halventaen. En linkkaa itse sitä kuvaa tähän mutta mediassa se on jo julkaistu monesti.

Oikeastaan mielenkiintoisempaa tässä on se miten suomalaisen median vakiopärstät tähän suhtautuu: heidän mielestään nyt pitäisi jättää Britney rauhaan, koska eihän setämies voi koskaan tehdä mitään väärin.

hupparidorka
Kuusela myös blogasi aiheesta mutta en jaksa lukea Kuuselan juttuja koska Kuusela ei osaa kirjoittaa.

Tässä on taas tätä miten tietyssä asemassa olevat ihmiset saa toimia muiden mielestä, koska se että huomautetaan halventavasta ja rumasta käytöksestä (ei aina kohteliaasti, mutta mitäpä sitten) on setämiehille niin kamalaa. Samalla tavalla on puolustettu Mikael Gabrielia tämän sekavasta Twitter-käytöksestä ja Yle Kioskin Aleksi Rantamaata tämän vastenmielisestä käytöksestä.

Se nyt sanoo jotain miten tällaiset Kuuselat ja muut (Sanna Ukkola ja Ulla Appelsin tulee mieleen) eivät oikeastaan koskaan ole se myyttisen “pienen ihmisen” puolella vaan aina kun sattuu jotain tällaista missä joku hyvässä sosiaalisessa asemassa oleva mies toimii väärin, on tärkeää että näille ihmisille ei tule mitään seuraamuksia käytöksestään. Samalla tavalla puolustettiin Teri Niitin salakuvaamista lentokoneessa koska Niittiä otti päähän julkisesti imettävä äiti, ja Niitin kuoleman jälkeen myös muistutettiin ihmisiä siitä että heidän somepäivityksensä tappoivat Teri Niitin. Sillä solidaarisuuttahan sedille tarvitaan.

pattern emerging
Tässä sukupuolijakaumassa on joku kuvio.

Ehkä julkisen keskustelun kulun määrääminen ei kuulu Kuuseloille, Ukkoloille tai Appelsineille lainkaan. Ehkä kun julkisuuden henkilö toimii hyvin julkisesti aivan päin helvettiä, siitä saa huomauttaa jopa rumastikin. Ehkä erityisesti silloin kun joku Petteri päättää että häpäisenpäs julkisesti jonkun sivullisen parinkymmenentuhannen someseuraajani nähden.

Nopea lisäys: ainakin Aamulehden Rimpiläinen on jo ehtinyt avata sanallisen arkkunsa tästä.

Advertisements
Sillä solidaarisuuttahan sedille Suomessa tarvitaan

One thought on “Sillä solidaarisuuttahan sedille Suomessa tarvitaan

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s