Yle Kioskin Rantamaan käytös

Minä en yleensä jaksa puuttua ihan turhanpäiväisten ihmisten tekemisiin, ja jotkut youtube-tyypit menevät aika varmasti siihen kategoriaan. Mutta koska Aleksi “Mentaalisavuke” Rantamaa on Ylellä töissä esiintyvässä roolissa, ehkä olisi syytä tarkastella sitäkin. Ei ole täysin merkityksetöntä, millaista sanomaa julkisen asemansa tuomalla auktoriteetilla ja mahdollisuuksilla ihminen haluaa levittää.

Tästä eteenpäin muuten sisältövaroitus: seksismiä, misogyniaa, homofobiaa ja sen sellaista.

misogynia

Taustaksi sanottakoon, että viime päivinä Twitterissä on ollut keskustelua miesvihasta ja siitä miten se eroaa misogyniasta (koska miehiä ei syrjitä rakenteellisesti, asia on erilainen) ja Rantamaa päätti kontribuoida keskusteluun vahvasti, muun muassa kertomalla että hän on itse saanut tappouhkauksia mutta:

DAB79jsXkAE8Agh.jpg
(yllä näkyvä vastaus twitterkäyttäjältä jota on aktiivisesti vainottu mm. Rantamaan Ylilauta-kamujen taholta)

Rantamaa päätti myös tästä jatkaa erittäinkin asiallisella linjalla.

DAB79nXXgAAVvcu.jpg
Noihin ääliömäisiin hymiöihin muuten kannattaa tottua.

Tässä kohtaa voisi huomauttaa että Rantamaa lähti, jos ei eksplisiittisesti, niin implisiittisesti nostamaan muun muassa Elina Sorsan ja Sannan juttuja ylös siksi juuri että tietää että hänellä on noin 12 tuhatta seuraajaa, ja suhteellisen moni näistä on aivan valmiita lähtemään häiriköimään ketä tahansa naisiksi olettamaansa pienelläkin tekosyyllä. Niinkuin kävikin, alla ainoastaan yksi esimerkki, koska Ylilaudan puolelle en viitsi mennä saati linkata.

misogyyni
Lisää täällä

 

Silkasta mielenkiinnosta lähdin sitten selaamaan hieman Rantamaan twittertouhujen historiaa. Ja siellähän on kaikkea, no, mielenkiintoista. Kuten esimerkiksi rasististen hokemien toistamista.

emmentaalisavukerasistinenretoriikka.PNG

Eikä toki sovi unohtaa sitä kertaa kun Rantamaa snapchattasi jokseenkin mielenkiintoisesti esimiestään Yle Kioskilla.

liekkisnapchat.PNG

Vilkaisin myös mielenkiinnosta ask.fm-tiliä joka Rantamaalla on, koska siellä oli vielä dänkimpää kamaa kuin Twitterissä, varmaan siksi ettei se tunnu yhtä julkiselta kuin Twitter. Alla muutama juttu.

Tavallaan minä toivoisin etten joutuisi opettaamaan kenellekään käytöstapoja koska herramunjee oletteko koskaan nähnyt miten minä olen käyttänyt internetissä. Mutta olennaisesti, minä en ole Ylellä töissä enkä minä sellaisessa työssä missä edustaisin jotain muuta kuin itseäni, käyttäytyisi noin.

Rantamaa sikseen, mutta huonoimmaltahan tässä näyttää Yle, ei joku Rantamaa. Se on melko ilmiselvää että Rantamaa ei ole rekrytoitu Yle Kioskiin siksi että olisi erityisen taitava journalisti, vaan siksi että hänellä oli valmis yleisö Youtuben puolella.

Ja se että Yleisradio palkkaa ihmisiä huolimatta siitä millaisia pystyynnostettuja sikoja nämä arkielämässään on joka päivä, se ei saa Yleisradiota näyttämään mitenkään erityisen hyvältä. Se näyttää laskelmoivalta ja moraalittomalta. Erityisesti koska Rantamaa käyttää suurta yleisöään hyväksi edistäkseen internetahdistelua ja häirintää.

 

Advertisements
Yle Kioskin Rantamaan käytös

2 thoughts on “Yle Kioskin Rantamaan käytös

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s