Ideologinen sota ideologiaa vastaan

Nyt-liite, tuo ruma syylä Hesarin kyljessä, julkaisi tänään artikkelin Piraattipuolueen Petrus Pennasesta. Olen aiemminkin kirjoittanut Piraattipuolueen ongelmista, esim. tässä, mutta Pennasen jutut alleviivaavat sitä.

pennanen1
mitä

Tähän haastattelu loppuu. Ennen sitä Pennanen sanoo miten geenit vaikuttaa ihmisen älykkyyteen vaikka ha-ha-ha kuulostaapas rodunjalostamiselta ja kertoo miten ajattelee politiikkaa tieteellisesti, ei ideologisesti.

Tässä on se ongelman ydin. Pennanen on minua korkeammin koulutettu mutta uskallan sanoa että mitään tieteellistä tapaa tehdä politiikkaa ei ole. Lähtökohtaisesti ajatus siitä että voidaan vaan tehdä hyvää politiikkaa ilman minkäännäköistä ideologiaa on sellaisen ihmisen puhetta joka on katsonut liikaa Aaron Sorkinin käsikirjoittamaa liberaalia roskaa.

pennanen2

Olen kirjottanut aiemmin ideologianvastaisista (muistaakseni) ja tässä näkyy hyvin se miten omasta positiostaan tietämätön ihminen vetää sen johtopäätöksen että kaikki muut ovat väärässä. Politiikassa ei tarvitsisi enää koskaan olla yhtään ketään joka asettaa itsensä kaikkien muiden ajattelun yläpuolelle ja haluaa komentaa kaikki muut samaan muottiin.

Ideologianvastainen uusliberaali ja osittain kenties fukuyamalainen ajattelutapa on sellainen mitä näkee aika paljon laitaoikeistossa. En nyt väitä että Pennanen on edes laitaoikeistoa, koska artikkelissa näkyy aika selkeästi se että Pennasella ei ole edes todellista poliittista sisältöä missään. Siteeratkaamme taas:  Pennanen haluaisi karsia lakeja, lisätä demokratian suoruutta ja antaa muutenkin ihmisille enemmän vapauksia yhteiskunnassa.

Ihminen joka tietää enemmän politiikasta kuin no, joku joka on katsonut puoli kautta West Wingiä osaa sanoa että nämä asiat eivät tarkoita yhtään mitään sinänsä. Niissä ei ole mitään sisältöä. Mutta mitä ne on? Ne on itse asiassa hyvinkin ideologisia lauseita. Ei ole mitään tieteellistä syytä sille että demokratian lisääminen olisi hyvä asia, tai että vapauksien lisääminen olisi hyvä asia.

Ylipäätään Pennasen väitteet siitä että nykyään on optimismia ja kaikki on hyvin ja fysiikan lakien mukaan kaikki on oikeastaan samaa kuin kaikki muukin on aika lailla sellaista kamaa joka todennäköisesti ei kiinnosta pätkääkään työtöntä kuvataiteilijaa, köyhää opiskelijaa tai pätkätyötä tekevää metsuria. Pennanen on ollut tässä yhteiskunnassa voittajan asemassa, ja kun katsoo vaan niitä tähtiä niin ei näe niitä joilla ei mene hyvin. Mutta koska Pennasen anti-ideologinen ideologia on niin kiveen hakattu ja mahdoton hänelle kyseenalaistaa, hän ei edes pysähdy miettimään että onko ihmisillä syytä ajatella toisin kuin miten hän itse ajattelee.

Ja sellaisia jotkut äänestää. Lähinnä kai siksi etteivät itsekään ymmärrä politiikasta mitään koska eihän herranjumala Piraattipuoluetta voi kukaan äänestää.

 

Advertisements
Ideologinen sota ideologiaa vastaan

2 thoughts on “Ideologinen sota ideologiaa vastaan

 1. Nimettömyys says:

  “mitä”, Pennanenhan on ilmiselvä Marxisti-Leninisti! Hiukan Petruksen fysiikkahöttöä muistuttavan “kosmisen perspektiivin” ottaminen asioihin oli esimerkiksi Maolle kova juttu, erinäisiä outoja heittoja universumeista ja atomeista löytyy. Tässä yksi esimerkki:
  “Even if the U.S. atom bombs were so powerful that, when dropped on China, they would make a hole right through the earth, or even blow it up, that would hardly mean anything to the universe as a whole, though it might be a major event for the solar system. ”
  ( https://www.marxists.org/reference/archive/mao/selected-works/volume-5/mswv5_40.htm )
  Jonkun tulisikin vaatia piraattiherraa selittämään, onko hänen perspektiivillään todellisia eettisiä (poliittisia) seurauksia.

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s