Murhien tahraama tasavalta

“Tilaa upea juhlaraha! Nostalginen Itsenäisyyden vuosikymmenet 1917-1939 -juhlaraha avaa hienon, Suomen itsenäisyyden tarinan saavutusten ja voitettujen vaikeuksien kautta kertovan rahasarjan. Saat kaupan päälle keräilykansion”

juhlaraha.jpg

Tällaista tarjoaa Rahapaja 18.5. 2017. Pitäisikö edes yllättyä? Ei.

Sisällissodasta on jo sata vuotta, eikä siitä vieläkään voi puhua sellaisena kuin se oli: valkoisen Suomen verenhimon hetkenä. Hyvin epäsuhtaiset luvut puhuvat karua kieltään: punainen terrori sai aikaan noin 1600 uhria teloituksissa sodan aikana, mutta valkoinen terrori sodan aikana ja sen jälkeen vaati suurinpiirtein kymmenentuhatta uhria, eikä pidä unohtaa niitä kymmentätuhatta jotka kuolivat sodan jälkeen valkoisten vankileireillä.

Kansallinen narratiivi toki vaatii sen että molemmat osapuolet tekevät ylilyöntejä. Punaisten tapauksessa kyse oli nimenomaan ylilyönneistä, joita Suomen tasavallan johto yritti hillitä, toki onnistumatta siinä sodan kaaottisen tilanteen takia. Valkoisten terrori taas oli puhtaasti systemaattista väkivaltaa joka kohdistui nimenomaan työväenluokkaan ja Suomen venäjänkieliseen väestöön, koska valkoinen terrori tarkoitti myös etnistä puhdistusta Suomessa.

Olennaistahan on se miten sodan jälkeen punaisia rankaistiin mutta valkoisen armeijan murhamiehiä ei. Ja työväenluokan repressio jatkui vielä pitkään sodan loputtua muun muassa Lapuan liikkeen väkivallan kautta, kommunistisen puolueen toiminnan kieltämisen kautta ja niin edelleen.

Kansallinen mytologia toki vaatii sen miten talvisodan ihme yhdisti kansan ja jatkosota toki myös, mutta se ei ole totta. Kansan kahtiajakautuminen jatkui taas sotien jälkeen suurlakkojen aikaan ja sekin vaati ihmishenkiä. Ainoastaan hyvin päättäväinen työ luoda hyvinvointivaltiota oikeiston ja sosialidemokraattien alla esti vallankumouksellisen kommunismin voittomarssin Suomessa. Ei pidä nimittäin unohtaa sitä miten  kun SKDL perustettiin, yli kolmannes rintamaveteraaneistä äänesti sitä. Toki tämänkin päivän Suomessa ajatus siitä että sotaveteraani voisi olla kommunisti on täysin mahdoton, koska se ei sovi kansalliseen mytologiaan mitenkään.

Omalla tavallaan tällaisen juhlarahan julkaiseminen sopii täysin veren tahraamaan tasavaltaan, jonka oikeistohallitus jälleen kerran suuntaa kuritustoimenpiteet työväenluokkaan jonka oloja kurjistetaan jotta suomalaiset rikkaat saisivat olla entistä rikkaampia. Ja jos väkivalta kohdistettiin aiemmin venäläissuomalaisiin, nyt väkivallan kohteena on turvapaikanhakijat.

Kansallinen yhtenäisyys on vitsi, koska minä en elä siinä Suomessa missä Juha Sipilä lahtarihallituksensa kanssa elää. Minä elän, kuten työväenluokka 1917, siinä Suomessa missä ihmisillä ei ole varaa leipään eikä lääkkeisiin. On turha teeskennellä mitään muuta.

Advertisements
Murhien tahraama tasavalta

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s