Tuija Siltamäen vaikea elämä Ylen kolumnistina

Ylen tuorein kolumni tässä sarjassa missä Yle julkaisee kaiken maailman mitättömyyksien tekstejä on aika sopiva näin pääsiäisen aikaan, koska liberaali keskiluokkainen ihminen päättää kavuta ristille siitä että miten kaikki on niin vaikeaa ja progressiiviset ihmiset niin kovin hankalia.

siltamäki

Pääasiassahan tässä on taas kyse siitä että itsensä liberaaliksi kokeva kokee ongelmalliseksi sen että joku oikeasti kehtaa vaatia muutakin kuin liberaaliksi julistautumista. Women of the World -festivaalin kritiikkiin en ota kantaa koska en ollut siellä eikä se erityisemmin minua kiinnostanut muutenkaan.

Mutta tämä Siltamäen pörinä siitä miten nyt on turvapaikanhakijoita puolustavat aktivistit toimineet väärin, se kiinnostaa minua enemmän koska Siltamäki siteeraa minua suoraan tässä (luullakseni).

Kun Suomi palauttaa turvapaikanhakijoita, juo Paula Risikko heidän mielestään “pakolaislasten verta”.

Kyllä, se olin minä joka sanoi tuon enkä sitä häpeä pätkääkään. Risikon taas pitäisi hävetä monestakin syystä. Mutta vilkaistaanpas tuota kontekstia hieman.

siltamäki2

Tässä on jotenkin sellainen viba mihin aika usein törmää kun lukee keskiluokkaisten ihmisten kirjoituksia aktivismista. Samaa harjoitti hiljattain Laura Honkasalo Annan kolumnissa. Feminismiryhmä Facebookissa on niin ilkeä ja kaikkea ei osaa ja feminismi on kyllä nytten aivan pilalla yadda yadda yadda. Yksinkertaisesti, aktivistiskenessä ei jakseta katsella hyssyttelyä ja ihmisiä jotka vaatii erioikeuksia syrjivään kielenkäyttöön pelkästään siksi että he jollain abstraktilla tasolla kuitenkin ovat suvaitsevaisia.

Yksi perusteeseistäni on se että Siltamäen ja Honkasalon kaltaiset ihmiset on täysin merkityksettömiä. Ei sillä ole olennaisesti väliä että heitä suututtaa se kun he eivät saa tunnustusta siitä että he kyllä ovat suvaitsevaisia/feministejä, eikä sillä ole väliä että he tuomitsevat sen että käyttää raflaavampaa kieltä kuin mihin suomalaisessa julkisessa keskustelussa on totuttu. Nämä ihmiset eivät koskaan ole siellä missä tapahtuu, eivätkä puolesta tai vastaan. Täysiä nonentiteettejä joka mielessä.

Ja nimenomaan mielenosoittaminen on seuraava juttu jonka Siltamäki ottaa hampaisiinsa. Siltamäen kritiikin kärki tässä osuu taas kerran siihen että palautuslennolla Kabuliin ei ollutkaan, aiemmista tiedoista poiketen, lapsiperhettä, joten väärin mielenosoitettu ja infosota ja valeuutiset ja Ville Niinistö syyllistyy nyt valehteluun ja niin eespäin. Eli aivan samaa kuin mistä Ylen muut turhantoimittajat löpisivät silloin viime viikolla.

Tässä jotenkin missataan se pointti että turvapaikanhakijoiden puolesta toimivat ovat täysin johdonmukaisesti vastustaneet käännytyksiä Afganistaniin ja Irakiin, riippumatta siitä kuka on ollut kohteena. Ja niitä vastustetaan edelleen. Tuntuu lähinnä perverssiltä että joku satunnainen Siltamäki, joka ei ole itse tehnyt yhtään mitään minkään edestä, toteaa nyt aktivismin olevan väärää ja merkityksetöntä koska yhdessä tapauksessa aktivisteilla ei ollut oikeaa tietoa, koska viranomaiset tiedotti mitä sattui ja valtakunnanmediat eivät tilanteen ollessa käynnissä uutisoineet mitään. Perversion taso vielä nousee siitä koska Siltamäki itsekin myöntää sen että poliisi “epäonnistui” tiedottamisessa. Eli mitä ihmisten olisi Siltamäen mielestä pitänyt tehdä?

Miksiköhän mä vielä jaksan kirjoittaa tästä? Mennään nyt loppuun asti kuitenkin kun aloitettiin. Erityisesti koska minut aika lailla suoraan mainitaan tässä taas.

siltamäki3

TORILLA TAVATAAN

Loppujen lopuksi on aika hankala saada kiinni siitä että mitä Siltamäki yrittää edes sanoa mistään, koska tässä käsitellään tavallaan ristiin rastiin kolmea eri aihetta: feminististä tapahtumaa, turvapaikanhakijoiden käännyttämisen vastustamista ja sitä että jotkut puhuu internetissä ilkein sanoin ministereistä ja viranomaisista.

Ihmisenä joka tunnetaan siitä että olen tosiaan useaan väliin sanonut lol syö paskaa niin ministereille, kansanedustajille kuin satunnaisille pöntöille, niin haluaisin painottaa sitä että minä en nyt tosiaan ole mikään vasemmiston kannattaja paitsi joskus tangentiaalisesti kun intressit kohtaavat. Koska en hae mitään menestystä puoluepolitiikan sektorilla, niin ei minun tarvitse rajoittaa kielenkäyttöäni sen mukaan että mikä on tavanomaista. Tai edes kohteliasta.

Palaisin nyt hetkeksi vielä siihen että en pidä tällaisia Siltamäkiä yhtään minään. Se on tavallaan nähty niinkuin monta monta kertaa miten joku huutelee sivusta että väärin protestoitu, väärin sanottu, väärin, väärin, väärin, mutta kun nämä selkärangattomat oikeistoliberaalit eivät edes jaksa koskaan tehdä mitään muuta kuin jankuttaa siitä miten ihmiset tekevät asioita väärin heidän mielestään. Sillä on väliä että kansanedustaja Ozan Yanar on paikalla blokkaamassa poliisiautoja muiden aktivistien kanssa, sillä on väliä että pastori Marjaana Toiviainen jaksaa järjestää mielenosoituksia turvapaikanhakijoiden hyväksi ja ottaa yhteen poliisin kanssa siinä ohessa, aivan kuten anarkistiset toverit tekevät.

Sinä, Siltamäki, olet täysin merkityksetön yhtään mikään suhteen etkä sinä tule koskaan vaikuttamaan yhtään mihinkään. Siksi sinä oletkin oikein hyvä kolumnisti Ylelle. Sinä et ole edes sen arvoinen että viitsisin kehottaa sinua syömään paskaa.

 

 

 

 

Advertisements
Tuija Siltamäen vaikea elämä Ylen kolumnistina

One thought on “Tuija Siltamäen vaikea elämä Ylen kolumnistina

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s