Syvä hiljaisuus ja syvempi toimettomuus

Pitää taas palata siihen aiheeseen mistä en oikeasti haluaisi kirjoittaa sen enempää, koska on vaivalloista sukeltaa rasististen liikkeiden dänkeimpään sontaan jatkuvasti.

turvapaikanhakijaakaasutettiin
Kuvassa: viranomainen joka teeskentelee tekevänsä jotain.

Tämä oli Ylen uutisotsikko eiliseltä. Rasistisen Suomi Ensin -liikkeen mielenosoitus jatkuu yhä. Mitäpä lottoatte, miten olisi käynyt jos anarkistien mielenosoituksessa joku olisi päättänyt kaasuttaa jonkun?

Ja tämä palaa aina samaan asiaan: poliisi ei ole uskottava millään tavalla. Meidän ei tarvitse enää kysyä “miten pitkälle nuo rasistit saavat mennä?” koska me tiedämme jo. Natsijärjestö Kansallisen Vastarinnan jäsen potki hengiltä Jimi Karttusen noin puoli vuotta sitten Elielinaukiolla, ja yhäkin, sama järjestö saa osoittaa mieltä miten haluaa, viimeksi tänä viikonloppuna Tampereella. Liput ja kaikki oli. Tästä voi ehkä vetää sen johtopäätöksen että poliisia ei ihan oikeasti kiinnosta.

Entäpä sitten poliittiset päättäjät? Vihreiden Pekka Sauri on apulaiskaupunginjohtajan asemassaan ottanut kantaa Twitterissä. Aivan juurikin niin voimallisesti kuin helsinkiläisen Vihreän kuuluu. Ensin vastataan ei kuulu meille ja kun kysytään lisää vastauksia lakatkaa häiritsemästä minua näillä.

sauri2

Mikä on toki täysin linjassa myös sen kanssa että miten vihreät päättäjät suhtautuu ihmisoikeuksiin yleensä. Niitä on hyvä tukea abstraktilla tasolla, mutta jos niitä pitäisi konkreettisesti soveltaa, sitä ei tehdä.

Mites Vasemmistoliitto sitten? No, Anna Kontula FB:ssä totesi että kansanedustaja ei oikein voi poliisilta kysellä mitään koska vallan kolmijako. On se hienoa että on poliitikoilla periaatteita, joiden nojalla voi olla tekemättä mitään.

Minä en jaksanut kaivaa esiin että onko poliisi kommentoinut mitään, koska emmeköhän me kaikki tiedä mikä poliisin tiedotuslinja on: kaivetaan esiin joku sopiva komisario joka voi kyynel silmässä kertoa että miten ensiarvoisen tärkeää tämä vihapuheen vastainen työ on, ja sitten annetaan äärioikeistolaisten osoittaa mieltä, uhkailla ohikulkijoita ja käydä ohikulkijoiden kimppuun. Miksi? Siksi että valtaosa poliiseista kuuluu poliittisesti samaan ryhmään kuin ne Suomi Ensin -aktiivit. Eivät kai ne muuten äänestäisi Perussuomalaisia ja Kokoomusta.

Voisitte tosiaan lakata vetoamasta poliisiin että tämä ongelma pitää nyt ratkaista koska poliisi ei sitä tule tekemään. Se on ajanhukkaa. Se on se mitä olen sanonut aiemminkin ja toistan sen nyt. Tämän yhteiskunnan ongelmia ei tule ratkaisemaan puoluepoliitikot tai viranomaiset.

Syvä hiljaisuus ja syvempi toimettomuus

2 thoughts on “Syvä hiljaisuus ja syvempi toimettomuus

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s