Oletko sinä Heikki Salmela, koska mielipiteesikin ovat rasvaista ja ylihintaista roskaa

heikkisalme
Kuvassa Salmela näyttää sormillaan minkä verran ymmärtää asioista jotka ei ole hampurilaisia.

Niinkuin tapana on, yhteiskunnan ongelmista pääsee puhumaan lähinnä miljonäärit ja poliitikot joiden taskut on täynnä miljonäärien vaalitukirahoja. Iltalehden eilinen Heikki Salmela -haastattelu ei ole poikkeus tästä. Salmela “on huolissaan” siitä miten lapset eivät näe että vanhemmat käyvät töissä. Ja että yrityksiä ei perusteta tarpeeksi. Ja että meillä on sosiaaliturva ja ihmiset odottavat valtiolta jotain.

Jos ette jaksa klikata IL-linkkiä, tässä pääpiirteet.

hesburger

Niin siis, mitä sitä nyt sanoisi. Lonkalta heitettyä tilastodataa, joka on enimmäkseen oikeassa, seuraa.

  • Suomessa on noin 200000 yritystä
  • Niistä 195000 on mikroyrityksiä
  • Suomessa on noin 500000 työnhakijaa, joista 350000 työtöntä.
  • Avoimien työpaikkojen määrä pysyy luvuissa 20000-30000

Salmela on yli-ikäinen miljonääri joka asuu luksushotellin kattohuoneistossa ja on takuulla vähemmän tekemisissä niin sanotun arkielämän kanssa kuin minä olen. Jos alkaa vonkua siitä että ihmiset eivät käy töissä kun niitä töitä vaan ei ole niin olisi aika varata aika päiväkirurgiselle että aivoista voidaan poistaa se paprikamajoneesi joka selkeästi vaikeuttaa näiden analyysien tekemistä varsin kohtuuttomasti. Tämä on oikeasti aika yksinkertaista matematiikkaa mutta jostain syystä luksushotellissa asuva miljonääri ei suostu sitä tajuamaan. Ihmiset haluaa töitä, jos töitä ei ole, ne pyytävät leipää. Se on se kohta missä tämä sosiaaliturva ja valtion tuoma apu tulee kuvioihin. Ja niinkuin Emma Goldman sanoi, ihmiset osaa kyllä ottaa sen leivän itsekin jos sitä ei anneta.

Puhumattakaan siitä (tästä kirjoitan joskus enemmän joten lyhyesti nyt) miten Salmelan liiketoimintamallit, jotka perustuu hyvin olennaisesti nollatuntisopimuksiin, on murentaneet suomalaista työelämää ja ennen kaikkea sitä työelämää missä voi elättää itsensä työllä. Nollatuntisopimuksella olevan ihmisen elämässä ei ole mitään varmuutta sinä päivänä kun uusi tuntilista tulee, joten hän joutuu elämään kolme viikkoa kerrallaan, ja voi hylätä ajatukset esimerkiksi siitä että voisi koskaan omistaa asunnon, koska tunteja harvoin tulee tarpeeksi ja pankit eivät myönnä lainaa niille joilla ei ole taattuja tuloja.

Kuten internet-nimimerkki PUNCHMANS GAYSPORT sanoi, “Idea: lakatkaa kysymästä miljonääreiltä miten tämän maan ongelmat tulisi hoitaa.” Nimenomaan Salmelan kaltaiset ihmiset kannattavat sitä leikkauspolitiikkaa jonka ansiosta köyhillä ei ole töitä tai rahaa jolla kasvattaa kotimaista kysyntää. Lakatkaa kuuntelemasta niitä.

Sitäpaitsi Salmela taisi nollatuntisopimusten tuoman myllytyksen jälkeen todeta että ei aio enää ottaa julkisesti kantaa. Olisipa pitänyt lupauksensa.

 

 

 

Advertisements
Oletko sinä Heikki Salmela, koska mielipiteesikin ovat rasvaista ja ylihintaista roskaa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s