Olen vakavamies ja minulla on vahvoja tunteita nyhtökaurasta. Tai jotain.

mifu.jpg
Häpeällistä että tyypillä narskahtaa ruokarakeet Härkiksestä.

Lueskelin huvikseni tämän totaalisen inkoherentin kirjoituksen siitä miten koska lihankorvikkeet on prosessoituja, ne on moraalisesti väärin, koska Slavoj Žižek. Lukekaapa tekin.

juuhelikkäs

Jotenkin minä en ole antanut Rislakille oikeutta määritellä että mikä on vegeruoan vaatimukset. Yleisesti ottaen voidaan sanoa että vegeruoan vaatimus on se että se koostuu vegaanisista ainesosista. Esimerkiksi härkäpavusta. Ketä ihmettä kiinnostaa se onko ruoka “prosessoitua” ja mitä sillä prosessoinnilla nyt sitten edes tarkoitetaan?

Suvi Auvinen avasi tällaisia ajattelutapoja aiemmassa blogauksessaan siitä miten veganismi politisoituu ja siirtyy kohti eläinoikeusajattelua. Tässä taas mennään siihen suuntaan että kasvisruokavalion pitäisi olla jotenkin moraalisesti puhdasta, prosessoimatonta ja se on kaikkein tärkeintä. Tietty tässä unohtuu se kokonaan että vegaanit käytännön pakosta syövät aika paljonkin esimerkiksi kamaa joka tulee tölkeistä, koska pelkästään tuoreiden kasvisten syönti kävisi aika nopeasti sen verran kalliiksi ettei tottakaan.

mitävittua
Rislakki ei ymmärrä Žižekistä mitään, ilmeisesti.

Sitä ei varmaan tarvitse ihan kauheasti alleviivata että se on sinänsä jo melkomoisen merkityksellistä että syömme kasvisruokaa emmekä tue tehoeläintuotantoa. Se on fundamentaalinen muutos yhteiskunnan rakenteissa, koska eläintuotanto rasittaa ympäristöä aivan tolkuttoman paljon enemmän kuin kasvisten viljely. Rislakin lähtökohta tässä onkin pohjattoman elitistinen ja nimenomaan se mistä Žižek puhuu: ei ole valmis muuttamaan mitään paitsi sen osan mistä voi maksaa enemmän, koska on etuoikeutettu yksilö jolla on sekä rahaa että aikaa laittaa luomukasviksista koostuvaan ruokavalioon.

Veganismin perusidea on se että emme halua syödä eläintuotteita. That’s all there is. Mitään absurdeja puhtausajatuksia siihen ei pidä liittää.

Allekirjoittanut on vegaani aina kuin se on mahdollista, koska on köyhä. 

 

Advertisements
Olen vakavamies ja minulla on vahvoja tunteita nyhtökaurasta. Tai jotain.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s