Kansallismielisyys, maahanmuuttokriittisyys, sanoja joita ihmisen ei pidä käyttää

WordPress ehti jo kerran syödä tämän kirjoituksen joten otetaanpa uusiksi. Kirjoitan tästä siksi että nämä termit tulee taas tapetille Halla-ahon tuoreimman Putous-tempauksen takia.

Kansallismielisyys ja maahanmuuttokriittisyys on termejä jotka on kiertoilmaisuja seuraaville sanoille: fasismi ja rasismi. Tämä on se lyhyt versio. Jos joku käyttää niitä itsestään, no, nyt tiedätte mitä ne on oikeasti. Jos sattuu olemaan journalisti, termejä ei kannata käyttää lainkaan.

Kansallismielisyys on termi minkä Suomen Sisu otti käyttöönsä joskus tuossa vuosituhannen vaihteessa, milloin Suomen Sisu oli vielä dänkimpi järjestö kuin nykyään. Silloin niiden foorumeilla haaveltiin muun muassa “Leirihallinnon” perustamisesta ja siitä miten parisataatuhatta suomalaista pitäisi ampua maanpettureina. Nykyään ne julistaa sellaista lähinnä dokaillessaan Keskiviikkokerhoissaan.

Mutta, Suomen Sisuhan on tunnetusti fasistinen ja rasistinen järjestö, minkä voi päätellä aika helposti niiden vanhasta sloganista joka kuului “vastustaa rotujen luonnotonta sekoittumista keskenään.” Entinen PJ Päivike yritti sitä joskus Verkkouutisille selitellä 2013 mutta lopputulos ei ollut kovinkaan vakuuttava.

suomenmifu

Siihen on saatu mukaan paitsi rotupuhtaus, myös transviha, toisinajattelijoiden uhkailu ja pönttöisänmaallisuus, mikä on aika komea saavutus noin lyhyeltä pätkältä. Anyway, kansallismielisyys  oli hyvä sana käyttää kun edes Suomen Sisu ei ollut niin pönttö että kehtaisi sanoa itseään avoimen fasistiseksi. Nykyinen Suomen Sisun PJ on muuten kansanedustaja Olli “Rahowan todistaja” Immonen jolla meni hetkeksi välit Timo Soinin kanssa kun meni yllättäen ja pyytämättä julistamaan rotusotahommia Facebookissa.

Suomen Sisu oli tosiaan melkoisen dänkki järjestö noin kaikin puolin jolla ei kovinkaan paljon jäseniä ollut, mutta joskus tuossa viime vuosikymmenen kuluessa Sisu alkoi valkopestä omaa julkisuuskuvaansa. Sen ohessa Suomen Sisu esimerkiksi sulki omat fooruminsa ja Sisun aktiivit kuten esimerkiksi Perussuomalaisten roskajulkaisun Suomen Uutisten päätoimittaja Matias Turkkila perustivat Hommaforumin. Virallinen selitys on se että Hommaforum on jatketta Halla-ahon blogin kommenttiosiolle tai jotain mutta kuka sitä nyt uskoo. Sisu halusi siirtää keskustelut jonkin sellaisen brändin alle joka ei voisi haitata järjestöä muuten.

Samassa yhteydessä lanseerattiin termi maahanmuuttokriittisyys. Vähemmän yllättäen tämä tarkoittaa mitä diipeintä ja sekavinta rasismia, minkä jokainen Hommaforumilla vieraileva voi todeta ihan itse, minä en aio hukata aikaa sen perustelemiseen että miksi Hommaforum on rasistinen. Pääpaino tässä on toki islamvastaisuudella ja sen rasistisilla muodoilla, mutta Hommassa aina vähän väliä pulpahtaa pintaan antisemitismi ja viha suomenruotsalaisia kohtaa ynnä muuta sellaista noiden piirien peruskamaa. Hommaforum on viime vaalien jälkeen ollut lähinnä pystyynkuollut keskustelupalsta missä on enää kourallinen keskustelijoita, kun perussuomalaisiin lähteneet poliittiset fasistit ja rasistit ovat päässeet valtion lihapatojen ääreen.

Tästä lähtien tietynkaltainen ongelma on ollut se että journalistit suuressa viisaudessaan ovat kritiikittömästi käyttäneet termejä maahanmuuttokriittinen ja kansallismielinen uutisoidessaan rasististen ja fasististen toimijoiden edesottamuksista. Muun muassa Suomi Ensin -liikettä on kuvailtu maahanmuuttokriittiseksi. Surkuhupaisinta on se miten Helsingin Sanomat on päättäneet kuvailla Suomen Vastarintaliikettä kansallismieliseksi vaikka järjestö itse kuvaa itseään kansallissosialistiksi. Eli niinkuin natsijärjestöksi.

Jos haluaa lukea tästä skenestä enemmän koska minä en todellakaan jaksa kirjoittaa kaikkea tähän, kannattaa hakea kirjastosta Äärioikeisto Suomessa, jonka on kirjoittanut Li Andersson, Mikael Brunila ja Dan Koivulaakso. Se on varsin hyvä kirja.

Ja ihan turha muuten tulla kommentteihin uikuttamaan, jos on rasisti.

 

 

Advertisements
Kansallismielisyys, maahanmuuttokriittisyys, sanoja joita ihmisen ei pidä käyttää

4 thoughts on “Kansallismielisyys, maahanmuuttokriittisyys, sanoja joita ihmisen ei pidä käyttää

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s