Onko retoristen kysymysten esittäminen keskustelun surma?

mitätässämaassa

Mediassa ja somessa näkyy paljon kyselyä. Esimerkiksi tällaisia kysymyksiä esitetään usein, joskus niitä esittää puoluepoliitikot, joskus muuten vaan poliittisesti aktiiviset ihmiset.

Voiko perussuomalaiset valita puheenjohtajakseen rasistin?

Silti on kysyttävä, miten on mahdollista, että tällaista tapahtuu. [Ylen mielenosoitusuutisoinnista]

Mitä tässä maassa oikein tapahtuu? [Polttopulloiskuista vastaanottokeskuksiin ja ihan joka aiheesta mikä liittyy hallituspolitiikkaan]

Ja niin edelleen. Haluaisin vedota kanssakirjoittajiini että lakatkaa nyt jo tekemästä tätä. Se ei ole oikeasti kauhean hyvä retorinen keino, koska näihin kaikkiin kysymyksiin on vastaukset, vaikka ne vastaukset on epämiellyttäviä ja siksi ne pitäisi sanoa ääneen.

Totta kai persut voivat valita puheenjohtajakseen vaikkapa Jussi Halla-ahon joka on rasisti, koska perussuomalainen puolue on rasistinen puolue.  Totta kai Yle voi uutisoida miten sattuu mielenosoituksista, koska Ylessä on paljon ihmisiä töissä joista osa tukee vahvasti rasistista agendaa. Ja tässä maassa tehdään polttopulloiskuja vastaanottokeskuksiin, koska viranomaisia ei kiinnosta rasistinen väkivalta. Ja hallitus tekee mitä tekee koska Juha Sipilää ei kiinnosta hyvä hallinto, vaan valtion kassan ryöstäminen hyville veljille.

Olisi mukava jos voisitte hetkeksi lopettaa sellaisen retorisen kikkailun ja sanoa asiat niinkuin ne ovat. Maailma tarvitsee enemmän rehellistä suoraa puhetta ja vähemmän pikkunäppäryyksiä, vaikka ne teille suovatkin tyydytystä.

 

 

Advertisements
Onko retoristen kysymysten esittäminen keskustelun surma?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s