HOT TAKE: Ylen voisi lakkauttaa ja sillä ei olisi merkitystä

Tämä vain tähän nopeasti koska en oikeasti jaksa käyttää kovinkaan paljon energiaa asian kommentoimiseen. Saku Timonen avaa Ylen laittamisen poliittiseen ohjaukseen hyvin täällä joten minun ei tarvinnut tehdä sitä tässä.

Mutta: mitä ihmeen väliä sillä on että onko meillä vapaa ja riippumaton Yle vai ei, koska meidän poliittinen järjestelmä on rikki? Journalismin piirissä elää yhä jonkinlainen ajatus siitä että toimittaja on sankari joka paljastaa korruptoituneiden poliitikkojen metkut. Paitsi että näin ei käy.

Minä tosissaan arvostan esimerkiksi Salla Vuorikoskea joka pisti uransa vaakalaudalle koska halusi laittaa Sipilän nippuun ja luut kuppiin Katera Steel-jutusta. Vuorikoski teki erinomaisen hyvää työtä mutta se ei johtanut yhtään mihinkään.

Se on sama kirjoitetaanko sata juttua siitä miten Sipilä väärinkäyttää asemaansa ja antaa hallituksensa toimia lähinnä tapana jakaa julkinen omaisuus yksityisille yrityksille. Hallitus ei eroa, eduskunta ei äänestä epäluottamuksen puolesta, mitään ei tule tapahtumaan, paitsi että köyhiltä leikataan lisää ja lisää. Sen sijaan että oppositio tekee välikysymyksiä jotka ei johda mihinkään, voisivat vaikka protestoida jäämällä kotiin ja olla osallistumatta siihen farssiin mikä tämä Suomen edustuksellinen demokratia on.

Samalla tavalla me emme tarvitse enää yhtään lehtijuttua siitä miten Sipilä on taas kerran käyttänyt asemaansa väärin. Niillä ei ole mitään merkitystä. Järjestelmä on niin perustavanlaatuisesti rikki.

yleisratio

Advertisements
HOT TAKE: Ylen voisi lakkauttaa ja sillä ei olisi merkitystä

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s