Vähän käytettyjen ehdokkaiden alennusmyynti ja antirasismin ongelmallisuus

Toveri Suvi Auvinen eilisessä blogauksessaan purki ongelmallisuutta joka liittyy siihen miten Perussuomalaisten entiset kannattajat valuu nyt muihin puolueisiin ja se on muille puolueille paitsi mahdollisuus, myös uhka. Erehdyin aiemmin sanomaan että Vassi kestää paremmin kriitiikkiä sosiaalisessa mediassa kuin Vihreät. Pyydän anteeksi, näin ei ole.

Tarkastellaan tätä ihan ensimmäiseksi noin viestinnän ja imagon perspektiivistä. Kaikki tietää että puolueelle on aina kiva jos joku korkeamman profiilin ehdokas loikkaa puolueeseen toisesta puolueesta. Se tuo omat äänestäjät mukanaan ja oman kampanjointinsa ilman että kenenkään puolueessa tarvitsee oikeastaan tehdä mitään sen eteen. Mycket kiva.

Hurstin tapausta Auvinen avasikin enemmän, että mikä siinä haisee, koska Hurstin aiemmat kommentit mm. transihmisten asioista ja maahanmuuttajien asioista on ihan suoraan ristiriidassa sen kanssa mitä Vasemmistoliitto ajaa. Ja lähtökohtaisestihan pitää todeta se että jokainen perussuomalainen on hyväksynyt osallistuvansa rasistisen puolueen toimintaan.

Jo viime viikolla Helsingin Vasemmistoliiton vaalityöntekijä Hanna Mithiku kommentoi asiaa näin:

 

mithiku.PNG
Alkuperäinen status täällä

Perusongelma mihin nämä palautuu on se että Perussuomalaisten peijaisista tuodut ehdokkaat  (erityisesti nimekkäät sellaiset) on itsessään aina ongelmallisia koska se tulee aina näyttämään halpahintaiselta opportunismilta ottaa näitä ehdolle.

Sitoumuksiin vetoaminen, kuten Auvinen kirjoitti, on aika hölmöä touhua koska jokainen tietää ettei niillä ole mitään sen suurempaa arvoa kuin että niillä voi päästä ehdokkaista eroon jos ehdokkaat on avoimesti rasistisia. Kynnys puuttua ehdokkuuksiin on kuitenkin melko korkea ja jos medialta ei tule painetta niin sitä ei tehdä.

Viestintälinjan olisi pitänyt olla paljon, paljon parempi jotta Hurstin kantojen muuttuminen näyttäytyisi todellisena. Hurstin todellisista kannoistahan en toki itse tiedä mitään, mutta Slunga-Poutsalon kuolemattomia sanoja käyttäen, näin nämä asiat koetaan. Ei minua tarvitse vakuuttaa koska minä en äänestä nyt muutenkaan, mutta ne Helsingin äänestäjät, ne pitäisi vakuuttaa siitä että Hursti tulee oikeasti ajamaan tasa-arvoa.

Toiseksi: Vasemmistoliitolla on pikkuisen ongelmaa käsitellä epätasa-arvoisia asenteita oman puolueensa sisällä. Kun keskustelua tästä käytiin Twitterissä, niin joku rovaniemeläinen vasemmistoliittolainen päätti syyttää minua ja Auvista siitä että olemme etuoikeutettuja. Hurstilla on aika paljon massia. Minä elin elämäni ensimmäiset vuodet maatalossa jossa ei ollut juoksevaa vettä ja elän noin kolmella huntilla kuussa.

Ja tietenkin Vasemmistoliitto onnistui viime kesän puoluekokouksessaan tekemään valtavan farssin sellaisesta kysymyksestä kuin että onko puolue feministinen vai ei. Puolueen aktiiveista yllättävän moni ei pidä feminismistä ja puolueen sisäisissä keskusteluissa tämä tuodaan kovaäänisesti esille ja usein. Puolue ei suostu käsittelemään sitä ongelmallisuutta lainkaan.

Voisimme toki myös käsitellä sitä että miten lähtökohtaisesti jokainen suomalainen puolue identifioi itsensä nimenomaan valkoisen kantasuomalaisuuden kautta ja miten suomalaisen yhteiskunnan rakenteellinen rasismi toimii mutta minulle ei makseta siitä joten en mene niin diippeihin tässä.

En sano “tavataan uurnilla” koska en äänestä.

Advertisements
Vähän käytettyjen ehdokkaiden alennusmyynti ja antirasismin ongelmallisuus

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s