Politiikattomuuden poliittisuus ja maan tapa Vihreissä

Jussi Korhonen Isän pikajunablogissaan avasi jo tämänpäiväistä tilannetta paremmin, joten ei siitä sen enempää kuin että todetaan että poliittisen pelin takia Vihreät eivät halua avata liikenneministeriön matopurkkia, vaikka Anne Berner on epäpätevä ministeri joka käyttää asemaansa suojellakseen hyvien velien intressejä.

On siis tärkeämpää suojata Pekka Haaviston intressit näin ennen kuntavaaleja (ja ei pidä unohtaa että presidentinvaalitkin on tulossa ensi vuonna), kuin tehdä sellaista politiikkaa joka hyödyttäisi oikeasti jotakuta muutakin kuin Bernerin korruptioklikkiä.

Olen tässä blogissa jo aiemmin kirjoittanut siitä miten uusliberaalit ovat ideologiaa vastaan vaikka ovatkin niin ideologisia kuin ihminen voi olla, ja ainoastaan tällä tavoin oikeistoliberaali liike, jossa ei myönnetä ideologian olemassaoloa, voi toimia suojatakseen omat intressinsä. Ei ole nimittäin mitään korkealentoista periaatetta, jota voisi osoittaa Vihreiden rikkoneen, koska Vihreillä ei sellaisia periaatteita ole. Vihreiden ainoa tunnustettu ideologia on vielä korkealentoisempaa ja abstraktia, milloin se merkitsee juuri sitä mitä puolue minäkin ajanhetkenä päättää.

 

7089-kuntavaalityhdessabanneripieni.jpg

Ilmiselväähän Haaviston saaman erikoiskohtelun myötä on se että Vihreät on kasvaneet puolueena aikuiseksi: nyt puoluetta ei enää ohjaa sen sisäinen demokraattinen prosessi, vaan (Osmo Wiion sanoin) se mikä On Sovittu. Puoluetta ei johda mikään Ville Niinistö, joka voi kyllä poseerata kunnallisvaalijulisteessa villapaita yllä ja näyttää mukavalta, vaan klikki vihreitä virkamiehiä ja Haavisto, joiden intresseissä ei ole yhtään mitään muuta kuin kartuttaa oman pankkitilin saldoa ja varmistaa itselleen nykyistä mukavammat eläkevirat. Haaviston tapauksessa ehkä kiinnostaa myös etäisesti mahdollisuus päästä tasavallan presidentiksi asti, vaikka se nyt ei tulekaan toteutumaan, koska Haavisto on lähinnä persoonallisuustyhjiö.

Ja koska tehdään politiikkaa ilman politiikkaa, tässä ei ole mitään väärää. Nuori helsinkiläinen vihreä voi, minkä joukkoliikennemarmatukseltaan ja maaseutuvihaltaan kerkeää, julistaa että oli hyvin ja oikein ettei epäluottamuslauseeseen yhdytty, koska se ei olisi ollut järkevää.

Koska tärkeäähän on se että ollaan järkeviä. Ei sitä mitä oikeasti järkevyyden varjolla tehdään. Kysykää vaikka niiltä nuorilta joilta lähti sosiaaliturva Lex Soininvaaran takia.

 

 

Advertisements
Politiikattomuuden poliittisuus ja maan tapa Vihreissä

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s