Puoluekurittomuus, eli miten tuhota puolueen viestintä ennenkuin sitä edes on

Tulin tuossa äsken katsoneeksi vaalivideon joltain tamperelaiselta kunnallisvaaliehdokkaalta jonka nimeä en muista enää. Piti tarkistaa, Erkki Seppänen. Alunperin ajattelin että en pistäisi sitä jakoon, mutta ollaan nyt reiluja. Vaikka Seppänen kokikin asiakseen mennä puhumaan äärioikeiston tilaisuudessa koska sananvapaus tai jotain.

Anyway, Seppänen haluaa tehdä pointin videossaan siitä että Tampereen Sitoutumattomat -ryhmässä ei ole ole puoluekuria, ja näin ollen jokainen vastaa omista tekemisistään. Poliittisissa pienemmissä toimintaryhmissä ja pienpuolueissa puoluekurin puute on enemmän sääntö kuin poikkeus, erinäisistä idealisistista syistä.

Varsinaiseen aiheeseen, eli siihen miksi Piraaattipuolue ei pystynyt Suomessa saamaan yhtään ainoaa paikkaa eduskunnassa eikä edes omia valtuutettuja kunnallisvaaleissa, vaikka monissa muissa Euroopan maissa Piraattipuolue on onnistunut saamaan ehdokkaita läpi. En väitä että tämä olisi ainoa syy, mutta merkittävä syy muiden joukossa.

Minkä tahansa puolueen menestyksen määrää sen viestintä, joka saa äänestäjät toivottavasti liikkeelle ja luotua puolueelle julkisuuskuvaa. Viestinnän pitää muun muassa kertoa äänestäjälle että millaisia arvoja puolue tulee kannattamaan jos se sattuu menestymään vaaleissa.

Tapauksessa missä puolue ilmoittaa että puolue ei harjoita puoluekuria, päästään siihen tilanteeseen missä äänestäjällä ei ole yhtään mitään hajua siitä mihin puolueen äänestäminen johtaa, koska meidän vaalijärjestelmässämme äänestetään ensisijaisesti puoluetta ja ehdokasta vasta toissijaisesti. Nouseeko valtuustoon esimerkiksi ihan tolkun ihmisenä tunnettu Harri Kivistö, vai joku toinen? Kenties joku ihme hiihtäjä jota kiinnostaa ennen kaikkea “maahanmuuttokritiikki” eli rasismi ja kannabis? Tai joku mystinen miesasiamies joka haluaa rajoittaa naisten oikeuksia omaan kehoonsa?

En minäkään äänestäisi. Eikä ilmeisesti kukaan muukaan.

Missä tahansa viestinnässä mutta erityisesti poliittisessa viestinnässä linjattomuus on hirveä virhe. Puoluekurin puute takaa linjattomuuden.

Advertisements
Puoluekurittomuus, eli miten tuhota puolueen viestintä ennenkuin sitä edes on

One thought on “Puoluekurittomuus, eli miten tuhota puolueen viestintä ennenkuin sitä edes on

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s