Black metal, natsit ja papparock

saatana-ankat.jpg

(kuva lainattu Punk In Finlandilta)

Naureskelin aamulla tätä FB-statusta taannoisesta Turku Saatanalle -klubin ongelmasta, eli oli taas buukattu natsibändejä ja sitten pöyristyttiin kun keikkapaikka kielsi natsibändien esiintymisen.

Ensimmäiseksi todettakoon että natsibändien ei pitäisi päästä esiintymään minnekään, koska natseja ei pitäisi päästä mihinkään. Suurin osa niistä on myös musiikkinsa puolesta ihan kelvottomia eikä ne vedä juuri yleisöäkään joten sen ei pitäisi olla ongelma.

Mutta no, metalliväen perustelut siihen miksi natsibläkkistä pitäisi olla, pyörii monesti sen ympärillä että no black metal on kapinallista ja saatanallista musaa. Vastaus tähän on että no lol ei tosiaan ole.

Riippuen vähän siitä että mistä halutaan katsoa black metalin alkaneen niin se on noin 30+ vuotta vanha genre, mutta nykyinen bläkkisskene juontaa juurensa lähinnä ysärille tai niille main. Ne jotka silloin kuunteli black metalia (mukaanlukien allekirjoittanut, silloin kun en kuunnellut Leonard Cohenia tai punkia) on nyt kaikki lähemmäs neljääkymppiä. Jotenkin metalliskenessä on missattu se että se mikä joskus aikoinaan oli shokeeraavaa, niin ei enää ole. Black metal herramme vuonna 2017 on aika lailla samaa kuin joku Rolling Stones 1990-luvulla, eli papparockia. Ei kukaan jaksa enää (joidenkin lahkolaispiirien ulkopuolella) kauhistella sitä että joku laulaa saatanasta rumalla äänellä. Itse sentään tunnen ainakin pari kolme toimistotyötä tekevää ystävää jotka kuuntelee bläkkistä työpaikallaan ihan noin vaan. Siinä teille sitten saatanallisuutta ja kapinaa kun joku kuuntelee Emperoria Excelin ääressä.

Sitten tietty vedotaan siihen että uskonnonvastaisuus on jotenkin kapinallista. Yhäkin, nyt on vuosi 2017. Uskonnonvastaisuus on lähinnä tunkkaista ja internet-ateistit rasittavia vitsejä.

Black metal on marginaalista, kyllä, mutta lähinnä siksi että se ei musiikillisesti kiinnosta kovinkaan montaa ihmistä. Ei siksi että sen sanoma olisi jotenkin kauhean haastava. Voisi sitä soittaa radiossakin mutta juuri ketään ei kiinnostaisi, positiivisessa tai negatiivisessa mielessä.

Ja Varg Vikernes on natsi ja internetmeemi. Todellista kapinaa.

 

Advertisements
Black metal, natsit ja papparock

One thought on “Black metal, natsit ja papparock

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s