Vegaaninen burgundinpata

Tärkeintä näissä jutuissa on se että ei väännä seitanvitsejä.

Anyway, oli perjantai ja olin luvannut kokata kämppikselle jotain asiallista koska meillä sattui olemaan:

  • hirvee pino erilaisia porkkanoita
  • erilaisia sipuleita
  • seitantarpeet
  • juuriselleriä

Aloin arpoa että mitä näistä voisi saada kasaan. Totesin että burgundinpata, jota en ole aiemmin laittanut, olisi hyvä. Tein ensin seitanin uunissa johon meni noin reilu tunti ja sitten padan tekoon.

IMG_20170120_201302.jpg

Epäesteettiset ja epähygieeniset leikkuulaudat on monesti se lähtökohta. Miksi joku on käyttänyt puista leipälautaa punajuuren käsittelyyn joskus?

wejustdontknow.gif

Mutta pilkoin noita hassuja porkkanoita, sellerinvarret ja erilaisia sipuleita skroden kokoisiksi yhdessä valkosipulin kanssa ja kuullotin. Valkosipulihan vaatii lyhyemmän ajan kuin sipuli muuten mutta en tiedä onko sillä mitään erityistä väliä.

Tyypit meni pataan, päälle tilkka oliiviöljyä ja suolaa. Kun ne alkoi näyttää jonkinlaisilta, muistin että ai niin joo tähänhän tulisi myös herkkusieniä. Joten pata pois levyltä ja herkkusienet sekaan, nekin myös skrodeina paloina.

nfd
nfd

 

Rakastan tuota puukauhaa muuten enemmän kuin itseäni. Kun sienetkin alkoi näyttää hyviltä, niin oli aika kaataa sekaan stoben verran punaviiniä. Viña Albali oli valinta joka perustui lähinnä siihen että tiesin että se ei nyt ainakaan mene hirvittävän väärin ja sitä on lähialkossa. Kämppis nimittäin teki Alkoreissun koska olin itse totaalisen PA. Kun olin kaatanut viinin tuonne kasvisten sekaan, oli aika myös lisätä mausteita, eli muutama laakerinlehti, timjaminoksa ja mustapippuria. Aika basic, siis.

nfd
nfd
nfd
nfd

Seitanista oli tullut julmettu mötkäle uunissa joka oli todella vahvan makuinen. Tuo päällä oleva möhnä on seitanin marinadia jossa on mm. dijonsinappia. Pilkoin senkin kunnollisen kokoisiksi paloiksi kopioidakseni tätä paistilihamaisuutta.

nfd
nfd

 

Kaikki oli padassa ja sitten odoteltiin hetki, suurinpiirtein puolisen tuntia tai niillä main jotta porkkanat, sipulit ja selleri kypsyisi. Sitten kävi niinkuin yleensä käy ja otin kuvan vain siitä annoksesta josta tuli rumempi.

dav
dav

 

Lisukkeena tuossa on juuriselleriä, joka valmistettiin näin monimutkaisesti: Juurisellerit harjataan puhtaaksi, laitetaan vuokaan, vuoka 175 asteeseen kahdeksi tunniksi. Annetaan niiden jäähtyä hetki jotta ne pystyy kuorimaan, siivutetaan ja tarjoillaan.

Oli ihan hyvää. Tätä kirjoittaessa tuli juuri sähköposti jossa sanottiin että kiitti tosi paljon kuin hait meille töihin mutta ~valinta ei nyt kohdistunut sinuun~ ja kehtaavat vielä toivottaa hyvää viikonloppua. Ei olisi kannattanut käyttää siihenkään aikaa.

Advertisements
Vegaaninen burgundinpata

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s