Bulletjournal ja Mindfulnessin saatanallisuus on se peruslähtökohta

IMG_20170122_184742.jpg

Päätin vuodenvaihteessa aloittaa Bulletjournal-hommat ihan siksi että huomasin että alkoi kehittyä niin monta eri projektia että asioiden parissa sporadisesti työskentely ei enää toimi. Pitää organisoitua, niin yksityiselämässä kuin politiikassakin.

Monessa muussa paikassa ihmiset on puhuneet omista metodeistaan Bulletjournalin käyttöön joten mitään diippejä avauksia sen osalta en aio tehdä. Itselläni on simppeli rakenne: sisällysluettelo, futurelog jaettuna kuukausiin tätä vuotta varten ja sitten per kuukausi teen listan päivistä kalenterinomaisesti. Muuten teen muistiinpanoja asioista mitä pitäisi tehdä ja vastaavaa pisin poikin kirjaa. Blogi/artikkeli-ideat merkitsen sinne and so on and so on. Jos haluaa lukea jotain diipimpää/kriipimpää niin tämä on ihan hyvä. Noudatan suurinpiirtein tuossa annettuja ideoita koska en halua tehdä tästä kauhean monimutkaista.

Henkilökohtaisesti inhoan aika paljon kaikkea selfhelp-skeidaa ja siksi haluaisin kannustaa ihmisiä käyttämään Bulletjournal-metodia nimenomaan metodina. Se ei ole mikään itsetarkoitus, ei ole pakko tehdä siitä kirjasta nätin näköistä tai harjoitella kaunokirjoitusta. Älä tee muistiinpanojen tekemisestä isoa juttua, sitä varten ei tarvitse ostaa kallista spessua muistikirjaa tai kallista. Oman muistikirjani ostin Lidlistä kahdella eurolla ja teen muistiinpanoja jollain ikivanhalla Ballografin kynällä joka löytyi kynälaatikostani. Paitsi silloin kun käytän jotain markan Bic-kynää joka oikeastaan toimii paremmin.

En siis sano etteikö siitä voisi tehdä esteettistä jos siltä tuntuu ja jos sen handlaa, mutta esteettisyys itsetarkoituksena missaa sen koko pointin. Organisaatiotyökalu ei toimi jos se on liian vaativa.

Ylipäätään asioissa kannattaa kelailla sitä että toimiiko ne ylipäätään vai tekeekö niitä vain ajankulukseen.

 

 

 

 

Advertisements
Bulletjournal ja Mindfulnessin saatanallisuus on se peruslähtökohta

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s