Appelsiinimaustekakku Experiment ja Diskurssi

Jos nyt lähdetään siitä että pidän leipomisesta vaikken ole siinä erityisen hyvä. Tarpeeksi hyvä kuitenkin jotta osaan yhdistää kaksi reseptiä vaivatta. En ole myöskään erityisen hyvä politiikassa, mutta osaan yhdistää nämä leipomiseen vaivatta.

Kaikki lähti siitä kun oli ämpärillinen appelsiineja jotka on pilaantumassa aika pian. Mitä hittoa ihminen tekee ämpärillisellä appelsiineja anyway? Tosiaalta, ne maksoi euron ja ehkäisee keripukkia.

Tuntuukohan teistä koskaan toivottomalta se miten keskustelu ihmisten kanssa politiikasta on täysin mahdotonta? Valtaapitäviä ei koskaan kiinnosta se miten ihmisillä oikeasti menee, niinkuin Mikko Kärnä hiljattain todisti pilkkaamalla köyhiä, mm. allekirjoittanut netissä. 

Aloitin siis keittämällä viittä appelsiinia reilun tunnin kunnes ne oli pehmeitä. appelsin.jpg

Ainakin teoriassa niiden kuorien kitkeryyden pitäisi häipyä tässä. Oma kitkeryyteni on ja pysyy. Kun appelsiinit oli keitetty, pistin ne hetkeksi ulos jäähtymään.

Luulisi ettei ole niin vaikeaa joskus katsoa faktoja. Suomessa on noin 350 tuhatta työnhakijaa ja edes kymmenesosalle tästä ei riitä töitä mitenkään. Sen sijaan politiikot pilkkaa työttömiä laiskoiksi ja keksivät mukamas-aktivoivaa työnhakuroskaa sen sijaan että loisivat työpaikkoja ihmisille. 

Seuraavaksi hakkautin vasaralla 150 grammaa pekaanipähkinöitä paskaksi.

C1_S2VLXcAIXU5G.jpg

Näiden päälle kaadoin noin kaksi ja puoli desiä jauhoja. Seuraava vaihe oli makujen integroiminen ja voin sulatus (muuten resepti on vegaaninen, mutta sattui olemaan voita jääkaapissa jostain menneestä dyykkausreissusta, only god can judge me). Se on muuten melkoisen vastenmielinen prosessi. Kattilaan laitoin noin 125 grammaa voita, reilusti maustepippuria, ceylonkanelia, muutama kokonainen neilikka ja inkivääriä jauhettuna. Puristin lisäksi päälle yhden appelsiinin mehut ja lisäsin noin kaksi desiä sokeria.

Melkein jokainen mun tuntema työtön hakee töitä ja haaveilee töistä, mutta kun niitä vain ei ole. Ja jos on, niin on sellaista mitä ei voi elämän epävarmuustekijöiden takia ottaa vastaan. Ei ainakaan minulla ole rahaa muuttaa enää Helsinkiin työn perässä jos ei tarjota parempaa kuin nollatuntisopimusta. Tein sen kerran ja se oli aivan hirvittävä virhe. Toimin täsmälleen niinkuin minun pitäisi ja ainoa lopputulos oli että elämä meni todella pahasti sekaisin ja meinasi mennä asunto alta. Onneksi anarkistitoverit on solidaarisia.

C1_TCmMXEAICT8l.jpg

Kuvaa ei ole siitä miten sauvasekoittimella muussasin ne viisi aplaria soseeksi ja kaadoin ne kattilaan. Kevyt sekoitus, vuokaan, uuniin 160 asteen reiluksi tunniksi. Korjaus: toi saatanan möllykkä on niin kostea että se vaatii reilusti yli kaksi tuntia, jouduin laittamaan sen takaisin uuniin. Ja vittu sehän ei kypsynyt sitten koskaan. Heitin sen roskiin.

Suurimmalla osalla köyhistä on hyvin pieniä unelmia: se että voisi joskus ostaa kaupasta niin paljon ruokaa kuin huvittaa, että voisi omistaa asunnon tai joskus lähteä vaikka pyöräretkelle kesälomalla. Mutta sitähän heille ei suoda, koska minimitoimeentulo Suomessa ei tätä mahdollista mitenkään. Ja nollatuntisopimuksella ei voi elää niinkuin olisi aikuisten töissä.

Lopputulos oli karu:

kakku.jpg

Sitähän ne paskaduunit tarkoittaa: työtä, joka yhdistää työllisyyden ja työttömyyden pahimmat puolet ja lisää epävarmuutta entisestään. Ei ole siitä kiinni että työ itsessään olisi epämiellyttävää, vaan siitä että joutuu jatkuvasti elämään tyhjän päällä, tuntilista kerrallaan. Ja kun nollatuntisopparilta juuri kukaan ei nouse kuukausipalkkaiseksi, niin se myös meinaa sitä että tässä on jumissa maailman tappiin asti. 

Lopputulos: maistuu ihan vitun oudolta, paska resepti. Ei tullut mitään.

Advertisements
Appelsiinimaustekakku Experiment ja Diskurssi

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s