Ekskursio Turkuun: Jeesus Krustis Miten Hirveää

Tässä ei sitten muuten oo yhtään aistikkaita kuvia tai selfieitä koska olin niin kännissä että en minä mitään kuvia ottanut. Tällä hetkellä myös mulla on sellainen Zizek/Perunalepakko 7″ split swäg päällä etten tasan ota mitään kuvia itsestäni muutenkaan. Mutta mulla on taas vaaleanpunainen kraka. Ja ilmeisesti osaan nyt tehdä blogin nimikkokrakasolmun ulkomuistista. Viimein. No, asiaan.

Lähdin perjantaina Bedelian kanssa Turkuun koska täällä oli Oranssien lyhtyjen kortteli -tapahtuma mihin Bedelia meni soittamaan pianoa ja minä menin sinne jeesaamaan lipunmyynnin kanssa ja juomaan halpaa viinaa. Ravintola Sointu on ihan jees paikka jos tykkää esim. juoda viinaa ja kuulemma niiden ruokapuolikin on tosi hyvä. Näin minulle on kehuttu mutta koska vielä Turussa asuessani olin niin kroonisen persaukinen että hyvä jos oli rahaa ostaa perjantaisin Pirkkaa ja Pall Mallia.

Koska oli muutama tunti aikaa tapettavaksi kävin Stockmannin viini-Alkossa jossa oli yllättävän paska valikoima yhtään mitään. Stockmannilla ja no, varmaan myös Alkossa, tiedetään että ihmisillä voi olla rahaa vaikkei ne tietäisi yhtään mitään mistään. Jostain absurdista syystä siellä on kokonainen seinällinen jotain kuoharia ja pari hassua hyllyä valkoviiniä. Koska henkilökohtainen sommelierini Hömelia Rodeo-Karl oli joko töissä tai krapulassa tai kännissä en osannut tehdä hyviä valintoja ja arvoin lopulta kahden eri viinin välillä koska niillä oli hauskat nimet. Se mihin päädyin oli australialainen Riesling nimeltään Wolf Blass koska siitä tuli mieleen Wolf Trap jossa Will Graham asuu Hannibalissa. Toinen vaihtoehto olisi ollut joku italialainen punkku jonka nimi oli Brolio. Bro + Coolio? Ehkä. Mutta koska punkku ei mene niin kevyesti alas kuin Riesling niin Riesling it was. En nyt viitsi tarkistaa että kirjoitetaanko Riesling ees isolla alkukirjaimella tässä vai mitä ja no ihan sama.

Menin aika lailla suoraan sitten naapurilleni koska olen rasittava jätkä joka tunkee sinne jatkuvasti juomaan viinaa, tietty nykyisin hiukan vähemmän koska asun Helsingissä vaikka minulla yhä täällä Portsan hipsterikaupunginosassa huone onkin. Naapurini on hieno ihminen joka toki arvostaa sitä että tuo omat viinat mukanaan eikä vaan juo sen kaljoja aina. Vedettiin Wolf Blass alas aika hiton nopeasti (oli ihan jees viini se) ja sitten pitikin käydä vielä lähikaupassa jossa joskus kohtasin sen kauhean totuuden että yksi myyjistä oli Twitteristä tuttu. Pari kaljaa alas ja sitten taas Bedeliaa tapaamaan Cosmic Comic Cafe-baariin joka on aika lailla Suomen paras baari. Join muistaakseni siellä Hello My Name Is Holy Moose-IPA:n joka oli aika dänkin puolukkainen. Taisin myös juoda talon valkkaria joka oli geneeristä muttei ihan paskaa toisin kuin William K:ssa. CCC onkin hyvä baari eikä poolopaitainsinöörien spawning pool.

Sointu nyt oli oikein no, Sointu. Helvetin ahdas mutta juomat oli halpoja ja enimmäkseen join lonkeroa, luulisin koska just nyt mulla on sellainen olo että olen lähinnä hiivainen greippi. Ilta meni aika kevyesti, Bedelia soitti hyvin, yleisössä oli jotain hollantilaisia juustokauppiaita, olin ihan hirvittävän muusit ja öö jotain. Kyselin myös ihmisiltä että mikä hiton juttu se on että kaikilla queerskenestereillä on hotpantsit.

Lopulta oksensin klassikkohotelli Hamburger Börsin edessä kadulle ennenkuin menin taksilla pois. Nyt olen krapulassa ja aiemmin päivällä kävin Kortteliravintola Kertun itseinhoa aiheuttavassa hampurilasbuffettissa ystäväni JD:n kanssa. Ruoka ei oikein mennyt alas mutta mitäs siitä. Turussa on kaksi Kerttua, alkuperäinen Läntisellä pitkäkadulla ja jokirannassa Rantakerttu. Rantakertun hampurilaisbuffetti on yleensä huonompi (niinkuin mitä helvettiä oikeasti tarjoilette hampurilaistäytteeksi kokonaisia keitettyjä munia en minä mikään Cool Ranch Luke ole)  ja siellä on loputtomasti lapsiperheitä jatkuvasti. Emme suosittele krapulassa. JD juuri raportoi että burg-fartit kuorii maalit seinistä joten kai sitä voi konseptuaalisesti suositella, sitä buffaa. Ainakin jos siellä on marinoitua punasipulia tarjolla koska se on hyvää.

Sivuhuomautuksena mainittakoon että joku tutuntuttu oli onnistunut kirjoittamaan tästä buffetista maailman misogynistisimman sähköpostin jossa käytti mm. ilmaisua “ainakin neljä pihvii ja vitusti meijoo” sekä ilmaisua “Äijien kanssa tepsin peliin ja akat ties missä huoraamassa tai meikkaamassa.”

Nyt olen yhä krapulassa ja mietin että nukkuisiko tai mitä helvettiä sitä nyt Turussa voi edes tehdä.

Advertisements
Ekskursio Turkuun: Jeesus Krustis Miten Hirveää

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s