Viinituho alkaa Hakaniemenkadulta

Virallisuus kasvaa liituraidasta ja muutenkin haarniskoin aina itseni jos pitää hirvittävän vilustuneena pitää esitelmää. Päivän kravattisolmu on Hanover jonka alkuperästä en tiedä mutta joskus sanon sitä hannoverilaiseksi ihan muuten vaan.

Kokomusta on päivän teema.
Kokomusta on päivän teema.

Ystäväni Misha Dellinger (nimi ei muutettu) vaati että yksi palaveri pidettäisiin Hakaniemenkatu 7-osoitteessa sijaitsevassa räkälässä. No, eihän siellä enää ollut mitään räkälää vaan sellainen perustason bar & bistro jonka nimi on Kuja.

Tulin syöneeksi jonkun lounasburgerin siellä ennen palaveria ja se oli melko keskinkertainen. Palaverijuomaksi valikoitui joku itävaltainen riesling jota en muista mutta se oli melko kelvollista, paitsi sillä hetkellä kun erehdyin ottamaan huikkaa nikotiinipurkka suussa. Koska taas toinen ystäväni Bedelia oli samassa palaverissa, päädimme sitten ryhtyä myös juomaan ihan kuin olisi perjantai ja vapaapäivä, koska oli perjantai ja vapaapäivä. Kävimme myös jossain uskovaisten kirpputorilla ostamassa kolmet viinilasit koska emme halunneet juoda viiniämme suoraan lattialta niinkuin ne saastaiset eläimet keitä olemme.

Kulmasta päädyimme Siltasen kautta (joku riesling taas, helvetin kallista mutta ihan jees) Kultapalmuun (illan ainoat stobet) ja sieltä lopulta asunnolleni venttaamaan että Hömelia liittyisi seuraamme. Ihan tarkkaa järjestystä en muista mutta kaikenkaikkiaan päädyttiin tuhoamaan neljä pulloa viiniä: jääkaapissa oli vielä entisestään se Leth Duett sekä aamulla olin hakenut kaksi muuta valkoviiniä, Petit Bourgeois sauvignon blancin ja amerikkalaisen Kungfu Girl -rieslingin.

Petit Bourgeois haisi aika lailla kissankuselta mutta oli ihan siedettävää. Kungfu Girl taas oli hintaansa nähden aikamoista tuubaa, kevyesti meni alas mutta ei siinä kyllä mitään ihmeellistä makua ole. Bedelia tosin sanoi jotain että toimii imagon puolesta tai jotain siihen suuntaan.

Hömelia totesi saapuessaan että maistatteko te vielä jotain. Tässä kohtaa oltiin kai juotu kahvia ja Hömelia sitten kehotti huuhtelemaan suun ennen seuraavaa viiniä mitä en tietty tehnyt jonka jälkeen sain kuulla että juuri ostamani viinilasit on aika paskat. Toisaalta ne nyt maksoi joku 1,5 kipale niin olen tyytyväinen. Seuraava viini oli joku Hömelian tuoma Albarino Paco & Lola joka oli sen verran hyvä että noinkin full hd muuseissa se maistui ihan saatanan hyvältä. Voisin siis suositella.

Sitten oli jotain sekavaa ja jotain muuta sekavaa, jossain kohtaa käytiin ulkonakin tekemässä jotain ja sitten puhuttiin kissoista ja öööö ja jossain kohtaa Bedelia ja Hömelia lähti kukin kotiinsa täältä ja sammuin. Aamulla totesin että Leth-pullo oli myös tyhjentynyt jossain välissä mutta ei kyllä mitään muistikuvaa.

Aamulla, tällainen näky:

Hellscape uudella keittiön pöydällä.
Hellscape uudella keittiön pöydällä.

Olen aika vanha että vanhempieni sukupolvi ei enää kolmekymppisinä tehnyt sellaista. Tässä ikuisessa ei-aikuisuudessa on puolensa.

Viinituho alkaa Hakaniemenkadulta

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s